PURE RETREAT - En Sörmländsk oas
Om oss                                                                                      Vi använder cookies
 
Pure Retreat startades av Helen Haxner, en mångsysslande entreprenör som lämnade Stockholms media-och reklamvärld för att rusta upp ett gammalt hus på landet och förverkliga drömmen om ett eget pensionat. Det har varit en lång och prövande resa som förändrat och berikat mig som människa, något jag är tacksam för, även om det inte alltid varit lätt att se meningen i vedermödorna medan de pågått, men vem sa att vägen till ödmjukhet och insikt var enkel?
Rent praktiskt har jag också fått erfara att nöden faktiskt är uppfinningarnas moder. Det går att skapa praktiska och vackra ting med små medel och de genialaste idéerna kommer ofta när motståndet är som störst. Några av mina stoltaste verk har sprungit fram ur till synes oanvändbara ting. Det gäller att se det stora i det lilla och tänka förutsättningslöst, vilket kan vara nog så svårt.
Målsättningen med Pure Retreat har varit att skapa en oas för den stressade nutidsmänniskan, ett välkomnade hem där man kan stanna upp och andas ett tag.

Det gamla stenhuset blev dock för dyrt och tungrott att driva och sista åren har verksamheten bedrivits i det gamla garaget. Nu ska även den verksamheten läggas ner. Sviten stänger under augusti och butiken i slutet av december. Webbutiken kommer att fortsätta i annan form. Mer info om detta kommer framöver.
Helen Haxner, grundare av Pure Retreat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 .