PURE RETREAT - En Sörmländsk oas
Pensionatsliv

Världens bästa jobb part 1

Att driva småföretag.
 
Det är ett evigt slit. Ni därute som gör det vet vad jag talar om. Man jobbar dubbla pass till minimal lön, om man ens kan ta ut någon. Det är svårt att lägga upp ett schema då det ständigt ramlar in nya arbetsuppgifter man måste ta tag i då man inte har några anställda. Jobbar man med service är kunden prio ett så länge situationen kräver det, här och nu omedelbart. Att få till ett socialt fungerande liv på dessa premisser är ett projekt dömt att misslyckas.
 
Tack och lov har jag en förstående familj och fantastiska vänner som vet hur viktigt det är för mig att få driva företaget på mitt vis och inte förväntar sig något av mig när de vet att jag har fullt upp, men ibland känns det tufft att lägga på luren när man vet att någon vill prata. Jag försöker ta igen det mellan varven, men ibland känns det här livet farligt nära de där socialt missanpassade snutarna man ser på tv, fullt upptagna med sina fall när ungarna firar födelsedag.
 
Fördelarna med att driva eget, å andra sidan, är förhoppningsvis så pass många att de överväger nackdelarna. Om man nu kan välja.
När man är lagd åt det obstinata hållet är det ofta den enda utvägen om man inte ska driva sig själv och sin omgivning till fullständigt vansinne.
Är man rastlös och egensinnig kanske egenföretagande också är en bättre lösning än depression och sjukskrivning, som många tenderar att hamna i när de försöker anpassa sig till en form de inte var gjorda för.
Det finns mycket att ta tag i för våra politiker om vi vill att Sverige ska ha entreprenörer som bidrar till stadskassan i stället för att bli bidragsberoende. I dag är det nämligen väldigt tufft att klara sig, även med de bästa förutsättningarna. Det måste bli en ändring på det.
 
Nog med politik. Nu tänker jag prata om företagandets fördelar, nämligen möjligheten att själv definiera det område där du vill verka och sedan göra det bästa av det.
För mig tenderar det ena att ge upphov till det andra. Företaget har utvecklats lite som en amöba i en damm, förutsättningslöst, enligt naturlagarna med ett visst gudomligt styre ovanifrån.
Glädjeämnena är många, något jag tänker fördjupa mig i framöver. Det blir mycket text, så jag rundar av det här kapitlet med en liten bild. Bara för att jag kan.
 
kopulerande kreatur
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0 kommentarer på Världens bästa jobb part 1:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment