PURE RETREAT - En Sörmländsk oas
Pensionatsliv

När fan blir gammal blir han religiös

När jag var yngre, mindre förstörd och framförallt mindre medveten, hade jag en rad (van)föreställningar om livet. Det var stora dukar och överdådiga färger, men hur bra det än var blev jag aldrig nöjd, kunde aldrig riktigt luta mig tillbaka och betrakta verken och gåvorna livet gav. Det låter som en dålig klyscha, men det är så vi människor fungerar. Vi behöver referenser och lär oss oftast bara genom ordentliga näsbrännor.
För många år sedan gick jag till ett medium på en new age-mässa. Hon tog min hand, tittade i den och blev tyst en stund. Sedan sa hon: "Du kommer att råka ut för något väldigt omvälvande, det ser nästan ut som ett livsavbrott, men jag vet inte om du dör. Kanske en olycka, sjukdom eller liknande. Hursomhelst kommer ditt liv att förändras väldigt drastiskt".
Jag tänkte inte så mycket på det då, men med facit i hand, 10 år senare, är det en mycket bra beskrivning på vad som hände.
Det till synes perfekta liv jag levde då, raserades bit för bit och jag tvingades omvärdera i princip allt jag trott på och börja i en annan ände, som att lära sig gå igen.
I dag är jag oerhört tacksam för vad livet gett mig. En ny chans och en ökad förmåga att uppskatta allt fint som finns omkring mig. Att verkligen kunna se det stora i det lilla, något jag var dålig på förut, som man tenderar att vara när man lever livet i 190.
Jag får ibland frågan vad som behövs för att man ska stanna upp och ändra negativa beteenden i sitt liv innan man hoppar över stupet. Tyvärr har jag inget svar, mer än att det måste hända något som får oss att reagera.
Människan är av naturen trög och kör på i gamla spår så länge vi kan. Ofta måste det till ordentliga förändringar för att vi ska reagera då vi för länge sedan slagit dövörat till hur våra kroppar och psyken egentligen mår.
Alla har sin väg att gå. Det har varit tufft men jag skulle inte vilja ha det ogjort. Lärdomarna har varit större och viktigare än förlusterna.
I dag kan jag njuta av livet på ett helt annat sätt än jag kunde förut. Med alla sinnen. Att kunna se det stora i det lilla. Daggen i gräset, frukten på trädet och att få dela livet med dessa underbara hundar. Man kan bli religiös för mindre.
 
hundar på Pure Retreat
  Hundar vet vad som är viktigt här i livet: att trycka i sig så mycket fallfrukt       som möjligt 
hund på Pure Retreat
 
 
 
 
 
 

0 kommentarer på När fan blir gammal blir han religiös:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment