PURE RETREAT - En Sörmländsk oas
Pensionatsliv

Konsten att ha tråkigt

Det har hänt så mycket på sistone att jag inte haft kraft över att skriva. Massor av intryck, jobb, fest, kreativitet och roliga människor. Sedan kommer vardagen igen. Den förut så förhatliga, som nu förbytts till något högst värdefullt. När man äntligen får tid att reflektera och smälta intrycken, blankt blad i agendan och tid att ha lite småtråkigt.
Det där tjatet om balans, som faktiskt är så viktigt för att förmå oss att uppfatta och uppskatta helheten.
 
Efter intensiva perioder tenderar jag att vilja isolera mig, begrunda och känna. Vara ute i skogen med hundarna och se allvarsamma dokumentärer på tv. När jag satte på tv:n i går hamnade jag mitt i en hemsk, men oerhört stark sådan: http://svt.se/2.165912/1.2528223/han_berovades_sin_barndom
En modig och ödmjuk man med ett viktigt budskap. Svt när de är som bäst och anledningen till att jag fortfarande betalar tv-licensen.
Jag må vara en sucker för godhet och rättvisa, men är nog inte ensam om att falla för program som Secret Millionaire. Vi behöver omtanke och medmänsklighet i våra liv för att må bra. Känslan att vi kan påverka och göra skillnad.
Vägarna vi kan verka via är oändliga. Alla kan göra någonting, det gäller bara att hitta sin plats.
 
Själv känner jag djup tacksamhet för allt jag fått i livet, insikter och möjligheter som förhoppningsvis kan hjälpa mig att sprida positivitet till medmänniskor som korsar min väg. Sista veckorna har varit fulla av sådana möten. Underbara människor som kommit hit från världens alla hörn och berikat mitt liv.
Det enda som stör mina sfäriska balanser just nu är egentligen tekniken. Varför köper jag ytterligare en smartphone när jag vet hur mycket förtret det skapar och varför har just jag så svårt att importera mailkontona till paddan? Ge mig en spade och jag gräver ett hål men bespara mig denna infarktframkallande teknikstress.
 
berglin tycker vi om på Pure Retreat
 
 

0 kommentarer på Konsten att ha tråkigt:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment