PURE RETREAT - En Sörmländsk oas
Pensionatsliv

Världens bästa jobb part 3

Mycket här i livet handlar om att komma på vad man vill göra och hitta sin plats i tillvaron. Många av oss kämpar med detta större delen av livet. Andra verkar hitta sitt kall snabbare eller så bestämmer de sig bara för att så här får det bli. De accepterar.
Är man av rastlös natur kan förändringarna komma oftare och snabbare än hos genomsnittet, något som inte alltid är lätt att hantera för omgivningen eller ens för den drabbade själv.
Många med mig har upplevt hela sin uppväxt som en kamp att få vara sig själv och att passa in, något som i många fall stått i direkt motsatsförhållande till varandra då samhället ser ut som det gör. Allt för många talanger har dämpats och förstörts av omvärlden i rent oförstånd redan på skolstadiet. Vi kan inte ändra historien, men förhoppningsvis kan vi lära av den och öppna våra sinnen för barn med udda beteenden, att se till individen och dess unika möjligheter i stället för att döma ut dem.
 
I dag kan jag blicka tillbaka på mitt liv och förundras över allt jag gjort, i bland rent halsbrytande vägval, vissa mer lyckade än andra, men alla värdefulla erfarenheter. Den största vinsten, så här långt, är helt klart det alltmer tilltagande inre lugnet, (ålder eller visdom måhända) samt möjligheten att kunna njuta av stunden.
Det spelar ingen roll hur framgångsrik en människa är, om hon inte kan njuta av det. Historien är full av tragiska exempel på människor som utåt sett haft allt och ändå valt att ta sina liv. När jag var 30+ hade jag nog uppnått de flesta mål jag tidigare satt upp, men var jag lycklig? Nej. Jag var orolig, otillfredsställd, rastlös och stundvis gravt deprimerad. Tomrummet och ångesten försökte jag döva med nya kickar, alltifrån droger, sex och shopping till mat. Naturligtvis blev det inte bättre av det.
Terapin räddade säkerligen mitt liv, samt en envis inneboende vilja att överleva. Jag bröt upp för ett på många sätt helt nytt liv.
 
När jag i dag läser alla snälla recensioner från gäster, värmer det verkligen i hjärtat. Dels för att jag verkligen jobbat hårt för att komma hit, dels för att det jag gör i dag verkligen är jag, inte någon påklistrad yta eller tillfällig roll jag tvingats spela, utan något jag aktivt väljer att göra. Många av gästerna har blivit mina vänner. Människor jag seriöst gillar och verkligen uppskattar att tala med.
Hur många har ett sådant jobb?
 
frihet på Pure Retreat
 
 
 
 
 
 

0 kommentarer på Världens bästa jobb part 3:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment