PURE RETREAT - En Sörmländsk oas
Pensionatsliv

Världens bästa jobb part 4

Efter en inte allt för otrevlig 3-rättersmiddag med tillhörande dryck verkar herr Berghagen äntligen ha lämnat undertecknads huvud och andra, mer angenäma ting tagit tankeverksamheten i anspråk. På kvällsrundan med hundarna tänker jag på mina sköna gäster, själva anledningen att den här bloggen överhuvud taget blev till från början, om bara grundaren ville hålla sig till ämnet.
Nedan några korta utdrag från gångna veckors konversationer:
 
Jag: hittar du till krematoriet här i stan?
Gästen: Ja, jag tror det, det är jag som har byggt det.
 
Jag frågar hurvida de utländska gästerna störts av att ett gäng mediala personer just dansat runt, sjungandes i deras rum för att fördriva spökelser.
Gästen: Nejdå, inte det minsta, men jag är fortfarande chockerad över er alkoholpolitik. Hur f-a-n kan staten gå in och bestämma hur stark öl ni får köpa? Det är skandalöst! Varför protesterar ni inte? (ett dygn efter att personen i fråga förgäves försökt köpa starköl på Konsum)
 
Jag: Räcker det med en bytta is?
Gästen: (81-årig amerikan som tittar fullständigt oförstående på mig) Nej, vi gillar mycket is i våra Gimlets.
 
Jag: (smått överrumplad över att jag inte hört någon bil anlända) Hur kom ni hit?
Gästerna: Vi gick. (5 km i spöregn med två stora väskor var)
Jag har Svenskar som klagar över dålig skyltning. De här sydliga vikingarna kom hit från Spanien med flyg, buss, tåg och apostlahästar, med gps:en i högsta hugg, direkt in i receptionen, utan problem. Kom igen.
 
Nu ska det tydligen gosas också. Hyndan ger mig ögon.
Och det är Svenska Miljonärer på femman med Lasse Diding! Min största förebild och idol i hotellbranschen. Hur bra kan det bli? Soffläge med päronpruttande hund.
 
hund som borde besöka Pure Retreat
 
 
 
 
 
 
 
 

0 kommentarer på Världens bästa jobb part 4:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment