PURE RETREAT - En Sörmländsk oas
Pensionatsliv

Rage against the machine or me vs tekniken

En god vän som är IT-konsult, brukar säga att teknik är mer voodoo än vetenskap. Min bästa väns man (som är jurist) konstaterar torrt att missöden beror på skräpet bakom spakarna. Hur det än förhåller sig undrar jag hur nyttigt den här teknikstressen är för mänskligheten. Egentligen?
 
Jag läser på hemsidan att (citat:) "HTC Sense är en holistisk upplevelse som sätter dig i centrum – genom att helt
enkelt se till att saker fungerar som de ska" och " Discover the Unexpected – Du kommer att upptäcka mängder med små, praktiska detaljer som ger dig en bättre HTC-upplevelse, allt från möjligheten att stänga av ringsignalen genom att vända på telefonen till att texten automatiskt anpassas till din skärm."
 
Nog har jag fått mig mina överraskningar alltid. Till att börja med stänger skärmen ner vid ett samtal av tre, så att jag varesig kan svara i telefon eller se vem som ringer. Fantastiskt roligt när man tar emot avancerade gruppbokningar från prestigefyllda auktionshus i London. Vidare krävs minutiösa beskrivningar när man ställer in alarmet, varför vill man gå upp liksom? Ge mig tre skäl och framförallt rätt datum. Krematoriekillen fick checka ut sig själv utan frukost i morse medan hotellmadamen sov vidare i falsk trygghet brevid ett stycke trolös maskin.
 
Ska det vara såhär? Vad var det för fel på hajfenan? Den fungerade nedsänkt i lervälling och vattenpölar. Förvisso inte med kamera och internetuppkoppling, men den tog emot samtal och skötte sig som den skulle. Kallar vi in hjärnkirurger för att sätta på plåster numera och är seniormobilen mitt enda återstående val?
Svar mottages tacksamt via mail.
 
 
 
 
 
 
 

0 kommentarer på Rage against the machine or me vs tekniken:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment