PURE RETREAT - En Sörmländsk oas
Pensionatsliv

Konsten att väcka förargelse

Jag har berört ämnet förut: konsten, nyttan eller bara nöjet att väcka förargelse/debatt. På senare år har det behovet minskat markant hos undertecknad. Det kan vara ålder, vishet eller ren lathet, vad vet jag? Kanske är det dags för en yngre generation att ta över? Problemet är att de som skriker högst, sällan sitter inne med de riktigt intressanta upplysningarna. Det gamla talesättet Tala är silver, tiga är guld är inte helt taget ur luften, såvida det inte gäller att höja en röst mot oförrätter och missförhållanden. Där har vi alla en plikt och skyldighet att tala ur skägget. Med civilkurage kan man komma längre än man tror. Om inte annat sover man förhoppningsvis bättre om nätterna.
Nåja, nog talat för denna gång. Nu ska ni få se lite från badhyllan i butiken (som förhoppningsvis öppnar senast i juni så att de går att använda i år.)

Till sist ännu ett lysande ordspråk från den vackra ön i norr: 
Gal måttligt, annars hamnar du i hökröven innan kvällen kommer.


0 kommentarer på Konsten att väcka förargelse:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment