PURE RETREAT - En Sörmländsk oas
Pensionatsliv

Det blir bättre i vår

Titeln på min farfars debutroman rymmer så mycket. Hela mitt liv har jag växt upp med känslan, att det är just sådär. Även om det känns jobbigt just nu så ska man härda ut och se framåt. Frågan är vad det gör med oss människor. Struntar vi att ta tag i nuet eller räddar det oss bara från det akuta självmordets brant? 
Jag har levt på landet så länge nu att jag nästan börjar glömma nu. Hur det kändes när demonerna levde om som värst i en ensam etta på söder. 
Det är så mycket som har förändrats. Jag är äldre nu. klokare, fetare, lugnare. Mer luttrad och praktisk. Kanhända går det hand i hand. Eller så har det bara med åldern att göra. Hursomhelst har det hållit mig vid liv.
I dag är prioriteringarna är annorlunda. Perspektiven. Livet.
Jag saknar inte förut, men ibland blir jag påmind om det. Hur dagarna tedde sig då. Aldrig hade jag trott mig sitta där jag sitter i dag. 
Har jag gått miste om något? Säkert, men jag vet i mitt inre att jag också vunnit så mycket att det inte ens är lönt att jämföra. Jag går vidare, lyckligt omedveten, mer selektiv och framåtskådande. Det är en konst att lära sig leva i nuet.

En ung söderkis. Bild från stockholmskallan.se


0 kommentarer på Det blir bättre i vår:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment