PURE RETREAT - En Sörmländsk oas
Pensionatsliv

Nutidshets

Det är en sådan där dag i dag. Jag ber om ursäkt, bear with me men detta måste sägas än en gång: Världen är fullkomligt sinnessjuk. Det råder en konsumtionshets i dag som hade tagit kål på vilken stabil stenåldersmänniska som helst. Inte undra på att folk går in i väggen och knaprar piller. Vi är inte byggda för det här.

Blev uppringd av en säljare nyss. Det var den gamla vanliga visan. Ingenting kostar något men vinsterna är oändliga. Börjar man granska det finstilta blir man givetvis varse om att man bundit upp sig till tänderna för två år framåt, men det orkar nutidsmänniskan sällan kolla. Vi måste ju ha alla kommunikationskanaler på topp, eller hur? 

Jag avslutade samtalet med att jag inte var säker på huruvida jag ens hade telefon om ett år. Än mindre bredband. Tanken på eremitliv i en jordkula har, stunder som dessa, sällan varit mer lockande. Inte undra på att vi flyr verkligheten till Midsomer och Downton Abbey. Människor behöver lugn och ro, en god kopp te och en dammig bok i en skön länsfotölj. Helvete! Ska det vara så svårt?

Dagens råd lyder således: Våga vägra överkonsumtion av prylar och teknik. Besök någon gammal vis människa om du känner någon sådan och lyssna till verkligt spännande livsöden. Eller ta en promenad i höstsolen (när den nu behagar titta fram) och filosofera över vad just du vill göra med ditt liv, här och nu. Jag lovar att det handlar om annat än att sitta i telefon och bry sitt huvud med oväsentligheter i alla fall.

Grip tag i livet om det är dig kärt.
0 kommentarer på Nutidshets:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment