PURE RETREAT - En Sörmländsk oas
Pensionatsliv

Verklighetens vardagshjältar

Tog precis emot posten och slogs än en gång av hur mycket vissa saker betyder för det dagliga livet. Bra brevbärare är en sådan sak. Min mor och jag driver tillsammans fyra företag varav två är direkt beroende av snabb och smidig postgång. Bor man på landet kan detta vara krångligt, men jag tycker vi får det att fungera.
En annan yrkesgrupp jag verkligen kommit att dyrka under åren är bibliotekarier. Dessa fantastiskt kompetenta varelser, ofta kvinnor, besitter kunskaper bortom oss normalbegåvades föreställningsvärld. Vad hade den litterära världen och alla studenter varit utan dem?
Det finns naturligtvis många människor i samhället som förtjänar att uppmärksammas. Jag tänker inte gå in på fler här, däremot tipsa om Svt:s nya dokumentärserie Rektorerna som börjar i kväll kl 20.00.
Titeln kanske låter tråkig men detta handlar om världens viktigaste chefer, de som tar hand om våra barn. Serien följer ett läsår med alla beslut och ställningstaganden som krävs av dessa nyckelpersoner i samhället. Jag vet att det kommer att bli givande då en av huvudpersonerna är en god gammal vän, en av de mest begåvade och mångfacetterade människor jag känner. Lina Axelsson Kihlblom är helt enkelt en hjälte i så många människors vardag, liksom i mitt eget personliga liv. En helt fantastisk människa som gör jorden till en bättre plats att leva på.


0 kommentarer på Verklighetens vardagshjältar:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment