PURE RETREAT - En Sörmländsk oas
Pensionatsliv

En kvinnas doft

Näsan är ett delikat organ som påverkar oss mer än vi anar. Inom marknadsföring har man länge jobbat med dofter som ett sätt att förstärka positiva associationer och påverka människor till köpbeslut. 
Även om vi människor inte kommer i närheten av hundarnas förmågor, så påverkas vi av vår omgivning och föredrar vissa individer framför andra pga hur de doftar. Det handlar om kroppsdofter såväl som artificiella dofter. 

Själv har jag fått allt svårare att uthärda starka dofter och kan bli fysisk illamående av många parfymer som folk envisas med att bära i övermått i tid och otid. 
Det finns dock vissa undantag. Dofter jag verkligen avgudar och åtrår. Alla har vi väl sådana minnen om vi blundar och drömmer oss bort. Apelsinblommor på höstpromenad i Sevilla, de första syrénerna i maj. Lindens blommor under sensommaren. Det är magiskt.
I parfymernas värld har jag några favoriter som alltid funkar, tex. Miss Dior, Ralph Laurens Romance eller L´eau de Issey från Issey Miyake. Men, det finns en som överglänser allt som någonsin gjorts. Världens dyraste parfym (givetvis), en ikon som följt mig sedan 80-talet. Nu är flaskan tom och saknaden stor. Kom snart igen kära vän.0 kommentarer på En kvinnas doft:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment