PURE RETREAT - En Sörmländsk oas
Pensionatsliv

Det här med kärlek

Ständigt på tapeten, denna kärlek, men vad innebär det egentligen? Att älska sin nästa som sig själv låter väl bra men hur funkar det i praktiken? 
Kärleksbegreppet är vitt och varierande från person till person, men universellt skulle man väl kunna sammanfatta det med att det handlar om ren, villkorslös kärlek till allt. Att kunna koppla bort egot och se Gud eller Universum i allt levande, varenda sten och blomma. Att känna sig som en del av något större. Att acceptera vår nästa trots dess brister och ödmjukt se andra som en del av denna stora helhet.
Personligen tror jag ju på själens eviga liv. Att vi aldrig dör, utan byter form för att sedan återfödas i nya utmanande konstellationer. Den teorin skulle förklara mycket om varför vi känner större samhörighet med vissa individer än med andra. Varför vi söker upp nya, kanske oväntade situationer och känner igen oss så väl i andra. Varför vi ständigt brottas med vår karma.

Det är en svindlande tanke för en historienörd att faktiskt ha levt under årtusenden och sett världen utvecklas. Varför minns vi inte mer? Eller är det inte tingen och skeendena i sig som är viktiga utan vad vi gör med dem?
Det kan inte finnas ljus utan mörker, gott utan ont, sägs det ju. Jorden har upplevt mycket ondska de senaste årtusendena. Det börjar bli dags att vända den trenden och åter njuta av godheten. 

Vi kan alla bidra till detta genom att vara sanna mot oss själva. Se till att göra bra saker och inte falla tillbaka i destruktiva mönster. 
Bejaka våra kvinnliga och manliga energier, låta dem mötas och förenas i harmoni. Det låter jätteflummigt, men jag tror faktiskt det är något av det viktigaste vi kan göra just nu för att finna balansen igen. Världen har allt för länge dominerats av manliga energier. Det är dags att släppa in den kvinnliga gudomligheten i våra liv och återvända till vårt ursprung: Moder Jord. 

Spännande tider stundar och jag ser fram emot resan. Kärlek handlar om så mycket mer än vad ögat ser. Allt hänger på den. Utan kärlek inget liv, ingen glädje, inget hopp eller framtid.
Valentins dag är bara en av alla årets dagar då vi bör uppmärksamma detta.0 kommentarer på Det här med kärlek:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment