PURE RETREAT - En Sörmländsk oas
Pensionatsliv

Drömmen om landet

En sak är säker: Den här bloggen hade varit så mycket mer läsvärd om den varit anonym. Så många historier jag hade kunnat berätta om de inte hotade fysiska personer och deras privatliv. 
Kombinationen att företräda ett företag och att vara en känslig person är förödande i sammanhanget. Det går liksom inte att kosta på sig för mycket sarkasmer även om det rycker i fingrarna och hornen växer i pannan.

Jag har inte sett tv produktionen Drömmen om landet, men jag anar varthän det barkar. Det är samma visa om igen. Stadsbor som längtar till landet men inte har en aning om vad det innebär i realiteten. 
Undertecknad är född i 08-området men i stort sett uppvuxen på landet, så jag är väl partisk, men människans natur upphör aldrig att förvåna. Jag vet inte om det handlar om dumhet eller bara bristen av sunt förnuft. Eller kan det vara så att människor degenererar så kraftigt att de upphör att tänka kritiskt efter en generation?
Detta kan mycket väl gälla tvärtom också, skall tilläggas. Lantisar som verkar fullständigt inkapabla att anpassa sig till ett liv i tätbebyggelse. 
Kanske handlar det om individens förmåga att ta in omgivningen och omsätta detta i fungerande praktik? Utan att göra avkall på sin inre person. Vad vet jag? 
Efter gårdagens besök hos kiropraktorn kan jag inte längre skylla på värk, däremot en viss leda.

                                 Bild skamligt snodd från internät


0 kommentarer på Drömmen om landet:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment