PURE RETREAT - En Sörmländsk oas
Pensionatsliv

Det är dagarna som går

Var inne i metropolen Eskilstuna i dag och lunchade med bästa väninnan, tittade på kakel och tapeter till hennes stundande renovering och hann även med lite kvalitetstid i soffan innan det var dags att ta farväl. Innan jag lämnade staden hämtade jag upp en vacker blombukett till en granne som nyligen blivit änkling. Jag kan inte ens föreställa mig hur ensamt det måste vara. Ena dagen mår ens livskamrat bra, andra dagen är hon sjuk. Två veckor senare är hon borta. 
Alla dessa dagar som går. Vi lunkar med och inser kanske för sent att det var just detta som var livet. Det finns nog inget recept på hur vi kan förhålla oss till det, för som jag tidigare sagt, tror jag ju inte på döden, mer än att vår fysiska kropp försvinner. Likt förbaskat lär vi oss att leva med våra nära och kära och saknar dem givetvis oerhört när de är borta. Det går inte att förbereda sig inför.
Det tjatas mycket om mindfulness, men faktum är att det är en bra grej att testa för den som inte gjort det tidigare. Enkla övningar i en svår konst, för handen på hjärtat, vad tror ni att vi tar med oss när vi lämnar den här jorden?
Det är inga fysiska ting. Jag föreställer mig att det som passerar revy för våra ögon i dödsögonblicket är alla känslor, sorg, glädje och upplevelser vi haft. Gemenskapen med dem vi älskat och den djupa samhörigheten med allt levande omkring oss.
Förhoppningsvis kan vi sluta fred med oss själva. 
Det blir enklare om vi inte har så många ouppklarade affärer och gärningar vi ångrar i bagaget. Där är jag övertygad om att det går att rensa redan nu. Att försöka finna sitt eget inre lugn.

Själv har jag funnit lugn genom att vistas i naturen, gärna i sällskap med min hund. Att fotografera dessa ögonblick faller oftast väldigt platt, men jag försöker, om inte annat för att få en egen minnesbild av den enorma skönhet som omger oss. Även vintertid. Några bilder från mobilen:


0 kommentarer på Det är dagarna som går:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment