PURE RETREAT - En Sörmländsk oas
Pensionatsliv

Vi har alla våra kors att bära

Det är lätt att tro att alla andra har det så bra, så lätt och smidigt i tillvaron. Så är det sällan. Vi brukar välja vad vi vill att andra ska få reda på om våra liv. De som inte gör det brukar uppfattas som omöjliga att umgås med, då de ältar sjukdomar och elände med alla som orkar lyssna.
Jag brukar få höra att jag har ett sådant fantastiskt ställe. Ett b&b med genuin trivsel faktor, personligt bemötande och underbar atmosfär. En smått livsfarlig butik, då man inte kan låta bli att köpa saker där. Unika föremål till bra priser. Det är jätteroligt med den här sortens feedback. Utan den är det tveksamt om jag skulle orka jobba vidare så hårt som jag faktiskt gör, men det är ett livsval, en livsstil för en som tröttnat på nio till fem jobb och tjat och gnat från överordnade.
Hur vi än väljer att leva våra liv är det vi själva som valt det. Provocerande ord för många, men jag står för det. Innerst inne tror jag vi är högst delaktiga i hur vi har det, om än på ett omedvetet plan.
Häromdagen visade svt en fantastiskt bra och tänkvärd dokumentär  "L som i lycka" om en grupp kvinnors livsval, många säkerligen kan känna igen sig i. Det är ett pussel för alla.

Själv har jag givit mig själv en sovmorgon denna lördag, då inga gäster krävt frukost, gått en långpromenad med hyndan. Jagat vattensork i åkanten och njutit av vinande vårvindar över fälten. Nu väntar kontorsjobb, lunch och sedan butiken. Kanhända dyker det upp gäster på panget. sådant vet man sällan i förväg. Jag har ingen familj som kräver min uppmärksamhet, utan har valt att fokusera på mig själv och mitt arbete. Det är mitt val för detta liv. I tidigare liv har jag haft familj, varit både man och kvinna, dött på ömsom våldsamma sätt som fridfulla. Det är spännande att tänka på att det aldrig tar slut. Vi fortsätter bara där vi slutade sist. 
Det där att man får sova i graven tvivlar jag starkt på.


0 kommentarer på Vi har alla våra kors att bära:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment