PURE RETREAT - En Sörmländsk oas
Pensionatsliv

Mellan hägg och syrén

Denna tid, av många ansedd som årets vackraste, så lätt förgången och förgäten. I år har jag lovat mig själv att stanna upp och njuta av den skira grönskan, doften av diesel från traktorerna på fälten och nyklippta gräsmattor. Myggfria promenader i skymningen och fåglars frenetiska sång. 
Förra året var så hektiskt att jag missade både liljor och krusbär. När fåglarna tystnade och syrsorna började spela insåg jag att sommaren närapå var förbi. Sedan kom vintern. Den långa och skoningslösa.
Det är så vi tenderar att leva våra liv. Ständigt någon annanstans. I det förflutna eller i framtiden. Att vara här och nu är svårare än många tror, hur många kurser i yoga och mindfulness vi än går på. Det gäller att få i hop det. 
Att bryta dåliga mönster innan de tar över oss. 
Själv märker jag det tydligast när det som vanligtvis är roligt blir jobbigt. När kreativiteten tippar över och stressar i stället för att berika och tagga.
När för många små ting tillsammans blir så övermäktiga att man helst av allt vill gå och lägga sig, somna eller bli riktigt full för att det ska bli tyst en stund.
Torktumlaren som mal utan slut, plikter och måsten som skymmer den blåa himlen. 
I stunder som dessa tar jag min tillflykt till naturen, umgås med hundarna och fokuserar på andningen. Försöker hitta tillbaka till barnet och glädjen.
Livet kan vara så underbart stort om vi bara låter det vara så. Unnar oss själva att må bra och fokuserar på det som är viktigt. Det låter som klyschor och kan mycket väl vara det om vi inte går från tanke till handling. 
Det är något att tänka på. Varje dag.1 kommentar på Mellan hägg och syrén:

Kommentarer RSS
Misan on den 21 maj 2013 11:13
Fantastiskt kloka ord, detta måste vi jobba med hela tiden! Att det ska vara så svårt....
Svara på kommentar

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment