PURE RETREAT - En Sörmländsk oas
Pensionatsliv

Myntets baksida

Jag har många gånger berättat om det här jobbets fördelar, men, som med allt, finns det även nackdelar och baksidor med ett sådant här yrkesval. I dag känns det extra mycket. Under högsäsong är det ofattbart mycket jobb större delen av dygnet, något som tar ut sin rätt efter ett tag. Det sociala livet är lika med noll. Spontanitet, egentid och sömn är en ständig bristvara och tålamodet får sig ständiga prövningar. 
I går väntade jag på fyra gäster som bokat sedan länge. Eftersom husfrun är på semester hade dagen gått åt till bäddning, städning, tvätt och mangling, samtidigt som café och butik skall skötas. När kvällen kommer är man rätt spak och önskar inget hellre än att gästerna ska checka in så att man får en liten stund innan sängdags att sköta allt annat som blivit lidande. Dagar som dessa är det lätt att föreställa sig hur dubbelarbetande småbarnsföräldrar känner sig. Otillräckliga, otillfredsställda och griniga.
Älskaren klagar över att vi aldrig ses, hunden är uttråkad och vännerna har accepterat eller gett upp. Bostaden ser ut som bomber och världskrig härjat i århundraden och akvariet gror igen. Benen skriker efter en rakhyvel och revisorn sliter sitt hår över kvittohögarna på kontoret. 
Ni fattar. Någon behöver semester. I januari hoppas jag det blir verklighet. Tills dess ska jag försöka behärska mig..
Lånad bild

0 kommentarer på Myntets baksida:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment