PURE RETREAT - En Sörmländsk oas
Pensionatsliv

Try walking in my shoes

Förutom att vara en suverän låt av en av världens bästa grupper, är det en mycket tänkvärd textrad. Om vi inte utsätter oss för prövningar utöver våra vanliga rutiner, hur ska vi då lära oss något nytt och utvecklas som människor?
För en tid sedan fick jag besök av en gammal klasskompis jag inte sett på nästan 30 år. Det var rätt häftigt. Vi har levt så oerhört olika liv, i olika delar av världen och ändå kommit fram till en hel del gemensamma slutsatser. Han sa en grej som är viktig och som jag verkligen försöker anamma i min vardag. "Vi ska utsätta oss för saker vi är rädda för". 
Det finns få saker som ger mig sådana kickar som att göra saker jag är rädd för. Kanske inte medan det pågår, men efteråt. Att ha övervunnit rädslor och överlevt. Att känna att jag fixar det här. Det kan handla om små saker, att gå utanför våra trygghetszoner och testa oss själva. 
Jag har missbrukat det mesta som går att missbruka. Levt på gränsen och för kickarna. Utmanat ödet och allt omkring mig. I dag vet jag bättre. Man behöver inte vara självdestruktiv för att känna. Inte spela med livet som insats för att nå insikt.
Det handlar om att lära känna sig själv, njuta av den resan och allt det kan ge en. Livets största äventyr är här och nu. Om vi förstår att ta tillvara på det. Kanske måste man vara hund för att till fullo förstå det.
                            Lyckan bor i en bärbuske


0 kommentarer på Try walking in my shoes:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment