PURE RETREAT - En Sörmländsk oas
Pensionatsliv

Dagens ord

"Minne, jag har tappat mitt minne" En fras allt fler kan känna igen sig i. Jag har länge hyllat tystnaden. I dag mer än någonsin. Den som är det minsta känslig för yttre intryck knäcks lätt av att leva och befinna sig i tättbefolkade områden.
Själv grejar jag inte att vistas bland stora samlingar människor mer än korta perioder. Sedan är hårddisken full och svindeln nära. Känsligheten har alltid funnits där men blivit alltmer påtaglig med åren. Förut kunde jag stänga av, men i dag hyllar jag denna känslighet och de andra förmågor den öppnar upp för. Mitt liv har blivit så mycket rikare med alla nyanser jag tidigare tvingades blockera av ren överlevnad.
Det kanske låter förmätet, men jag tror inte att vi är gjorda för detta överflöd av information. Hur mycket vi än bryr oss om omvärlden, är det inte hälsosamt att ständigt vara uppkopplad med andras tankar och görande. Vi behöver tid för reflektion om vi ska må bra och kunna göra nytta i världen.
Min bästa avkoppling består i skogspromenader och smyckestillverkning. Andra föredrar flugfiske eller yoga. Det spelar ingen roll vad vi gör så länge vi tar paus från bruset och lär oss lyssna inåt. 
Läste häromdagen följande ord i en bok jag hittade i familjens bibliotek. Svårpraktiserat men ack så tänkvärt:

Människohjärnan är en upplagsplats för kunskap, men dess lagringskapacitet är begränsad. därför bör man aldrig belasta den med något , som är värdelöst för ens andliga utveckling eller som inte är absolut nödvändigt för ens kroppsliga väl. På så sätt förbereder vi oss för den andra världen.
Wilcox Elizabeth G, Mu, den sjunkna kontinenten. Parthenon 1964

Några av mina egna terapeutiska alster: smycken i agat och ametist.


0 kommentarer på Dagens ord:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment