PURE RETREAT - En Sörmländsk oas
Pensionatsliv

Män som hatar kvinnor

Den senaste veckan har varit lite turbulent och både butik och pang tvingades stänga över helgen efter ett par polisingripanden i väntan på att saker och ting skulle lugna ner sig. Nu är vi på bana igen men tankarna finns där.

Det som hände var i korta ordalag att en gäst misshandlade sin flickvän så kraftigt att hon endast genom ett under överlevde. Mannen har varit efterlyst av polisen sedan i höstas, på flykt undan ett fängelsestraff för grov misshandel på sin förra flickvän. Tyvärr undkom han innan polisen hann hit och är fortfarande på fri fot.

Kvinnan fick vård och befinner sig i dag fysisk i säkerhet, men tanken på att människor som han tillåts beträda våra gator oroar mig. De men de tillfogar sina offer är livslånga och mycket plågsamma.

Förra året anmäldes 28400 fall av misshandel mot kvinnor över 18 år. (BRÅ) vilket säkert är lågt räknat jämfört med hur verkligheten egentligen ter sig.

Det här våldet är oacceptabelt. Det finns inga förmildrande omständigheter för vad dessa män utsätter sin omgivning för. (förutom offrets skador även dödshot mot alla som lägger sig i deras agerande) Ska det vara så svårt att sätta stopp för dessa dårars framfart? Jag är ingen förespråkare för dödsstraff men den här typen av grova, återkommande brott måste leda till långa fängelsestraff, gärna på en kall, ödslig plats som är omöjlig att rymma ifrån.

I min värld råder nolltolerans mot den här typen av brott. Skulle ett sådant här kräk ha den dåliga smaken att korsa min väg igen hoppas jag för hans skull att polisen hinner hit innan lokalbefolkningen tillämpar en betydligt mer effektiv och skattemedelsvänlig metod av brottsbekämpning.0 kommentarer på Män som hatar kvinnor:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment