PURE RETREAT - En Sörmländsk oas
Pensionatsliv

Friday

Tänk om livet var såhär. Igen säger vissa kanske, själv kan jag knappt minnas den tiden, när den nu pågick. Så fort jag fick åldern att börja arbeta extra vid sidan av plugget så gjorde jag det. Visst gick jag ut, men fredagsfokuset flyttades snabbt då jag som många andra i servicebranschen jobbade helger och kvällar då polarna vanligtvis var lediga.
Det naturliga i denna situation är ju att börja umgås mer med folk med liknade arbetstider. Konsekvensen av det är ytterligare ett steg bort från normen, samtidigt som det dåliga samvetet över den egna sociala otillgängligheten lindras något.
Jag kan fortfarande känna ett sting av avundsjuka mot dem som sådär helhjärtat kan leva ut sina fredagskänslor. Det vore härligt att uppleva pirret i magen när klockan passerat lunch. Förväntningarna inför kvällens fest eller sociala evenemang.
Avundet tar slut i samma ögonblick jag inser vad som krävs av dessa sociala lejon. Man måste vilja gå utanför dörren, klä upp sig och mingla med folk. Det faller redan där. Även om jag hade varit ledig hade jag inte orkat/velat offra en sådan kväll på andra människor. Det är den sorgliga sanningen. 
Tjejen i videon har säkert en massa kul att se fram emot, men även en hel del mindre trevliga erfarenheter att gå igenom.
Handen på hjärtat så skulle jag inte vilja dra tillbaka klockan en dag före 40. Tonåren var en extremt förvirrad och ångestladdad tid och de studieår som följde fram till 30 var rätt turbulenta de också. Jag hade skitkul, verkligen, men blir trött av att bara tänka på dem nu. Antar att det är livets gång och hoppas att även åren efter 40 har mycket kul att erbjuda, om än av annan kaliber.
Se där- dagens inlägg, som så många andra tillkom i stundens ingivelse. Ni som bloggar: hur ofta händer det er? Har ni en färdig plan när ni börjar skriva eller tar texten sina egna vägar?
Själv måste jag avvika för att öppna butiken. Det är ju fredag. :)


Fredagsfin i nya manchettknappar:


0 kommentarer på Friday:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment