PURE RETREAT - En Sörmländsk oas
Pensionatsliv

Otäcka odjur

Våren är en glädjens tid med allt liv som vaknar på nytt. Vissa mer välkomna än andra. På de icke så önskvärdas sida står fästingar, som verkar slå rekord i år samt huggorm på tomten. För en vecka sedan hittade jag en svart huggorm i dödskramper på uteplatsen. Det var inte svårt att gissa vad som hänt. Förra året blev vår ena hund. Atlas, biten och fick tillbringa tre dagar på intensiven. (med en shar peis utseende) Kort därefter hittade vi orsaken, en meterlång svart huggorm vars liv avslutats av Morran, mitt livs kärlek och följeslagare. När vi pratade med henne förklarade hon att hon aldrig mer tänkte låta detta hända, vare sig hundar eller människor. Hon stod i begrepp att försvara tomten mot allehanda inkräktare.
Detta inbegriper även ett grävlingspar som bosatt sig under huset och en råbock vars nya hemvist blivit en skogsdunge i närheten. Livet på landet kan vara nog så händelserikt. Nu väntar en dag i gräsröjningens tecken. Hundarna intar viloposition.


2 kommentarer på Otäcka odjur:

Kommentarer RSS
Lotten o Peter on den 8 maj 2015 20:48
Atlas syster Ayla som vi har fick också smaka på ormens bett förra sommaren, dock så tog den i tassen...stor som en tennisboll.
Svara på kommentar


Helen on den 9 maj 2015 10:03
Nejmen hej där! Det var längesedan. Vad kul att ni hittat hit. Jasså, Ayla råkade också ut för en orm. Trist. Hoppas hon mår bra nu. Atlas är en av de mest otursförföljda hundar jag vet. Förra året gick han i försäkringstaket på 100 000 spänn, men han är så fantastisk att det spelar mindre roll, så länge han är frisk och glad. Ta hand om er så kanske vi ses framöver. Kram från oss här.
Svara på kommentar

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment