PURE RETREAT - En Sörmländsk oas
Pensionatsliv

Grävlingar

Under stora huset på gården har det sedan i höstas bosatt sig ett grävlingspar. Detta har stört hundarna och varit en konstant källa till irritation. När ungarna blivit tillräckligt stora för att gå ut själva har de ibland tagit en sväng i den inhägnade trädgården/hundgården i stället för att gå ut på baksidan av huset, vilket naturligtvis inte mildrat irritationen. En dag fick hundarna nog och kröp in under altanen för att hitta fridstörarna. Det resulterade i att Atlas, som är en stor hund, fastnade. Då däcket är välbyggt med ordentligt försänkta skruvar, valde jag att såga upp det för att få ut hunden.
Några dagar senare under kvällsrundan stod vi plötsligt öga mot öga med mamma grävling. Det var droppen. Atlas gjorde sin plikt för familjehedern och gav grävlingen en omgång den sent skulle glömma. Dagen efter var han i ett sådant bedrövligt tillstånd att han fick läggas in på ett dygn på Strömsholm med dropp mot ondsinta grävlingsbakterier.
En vecka senare är han i stort sett återställd och sitt gamla vanliga jag. Grävlingen överlevde tyvärr inte och resten av familjen har flyttat. Vi hoppas att skogen tar hand om sina invånare så att vi slipper framtida konfrontationer.


0 kommentarer på Grävlingar:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment