PURE RETREAT - En Sörmländsk oas
Pensionatsliv

Jul igen

Länge sedan jag skrev sist och mycket har hänt. Turistsäsongen är över och familjen har sedan några månader tillbaka utökats med tre stycken ensamkommande flyktingkillar från Afghanistan, vilket inneburit en ganska stor omställning. Tiden går numera åt att skjutsa till fotbollsträningar, laga mat och läsa läxor. Uppgiften är oerhört berikande och spännande och jag lär mig nya saker varje dag. Årets julbord gick i mellanösterntema då vi även har en Irakisk inneboende som är en hejare på att laga mat.
Undertecknad, som inte är speciellt julfrälst eller traditionsbunden, njöt av att slippa de tunga, matkomaframkallande rätterna till förmån för fräscha grönsaker och grillat kött. En fröjd för både öga och gom. Med dessa ord och bilder önskar jag alla därute en riktigt god jul, hur ni än väljer att fira den.
Ps. Tomten kom givetvis på besök. Undertecknad gick ut och köpte tidningen precis då, så jag missade varelsen med bomullsskägg, rävpäls och vansinnig blick, men killarna intygade att den var snäll och trevlig, om än lite underlig.
Kycklingspett med himmelsk yogurtmarinad och grönsaker                                  Lammspett med champinjoner, paprika och lök
Fantastiska grönsaker och örter spred väldoft i hela huset                                        Marsipantårta, glögg och baklava fick avsluta måltiden
     

1 kommentar på Jul igen:

Kommentarer RSS
Villemo on den 31 december 2015 12:05
Fantastiskt, vi släppte också alla juliga maträtter även om vi inte gjorde en Ali Baba-middag. Dock känns det som om detta kan bli tema för nästa jul. GOTT! Ut med prinskorv, skinka och köttbullar. *saknar dig*
Svara på kommentar

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment